znany lekarz
Przepisy na słodko

TORT MAMA FEDORA

TORT MAMA FEDORA (pyszny, szybki, włoski przepis )

Składniki:

300 ml śmietany do ubicia, biszkopty (1 paczka), 200dkg czekolady mlecznej lub gorzkiej (w zależności jaką lubisz), mleko lub kawę z mlekiem lub z likierem do ponczowania biszkoptów, 50 dkg płatków migdałowych, 30 dkg karmelu .

Wykonanie:

Ubić śmietanę i włożyć do lodówki, roztopić czekoladę w odrobinie mleka, ponczujemy biszkopty w mleku lub do wyboru w kawie itp.i układamy w brytfance, polewamy czekoladą , następnie posypujemy migdałami, dajemy na migdały bitą śmietanę i polewamy karmelem.  W ten sposób układamy 2-3 warstwy. Wkładamy do lodówki na parę godzin (może stać w lodówce nawet do tygodnia). Jest pyszny. Smacznego!!!