znany lekarz
Przepisy na słodko

Rafaello

RAFAELLO NA HERBATNIKACH

Składniki:

  • 2 ½ szklanki mleka,
  • 3 żółtka,
  • 2 łyżki mąki pszennej,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 1 szklanka cukru kryształu,
  • 30 dag masła,
  • 3 paczki herbatników,
  • 1 szklanka adwokata,
  • 25 dag kokosu.

Wykonanie:

W ½ szklance mleka rozmieszać żółtka, makę i ugotować budyń. Masło utrzeć na puszystą masę, dodając po łyżce zimnego budyniu. Gdy się dobrze połączy, dodać kokos, a nastepnie ajerkoniak. Na blaszce na papierze ułożyć jedną warstwę herbatników (10 dag), na to wyłożyć jedną warstwę kremu. Mogą być 4 warstwy. Na wierzch wyłożyć krem i posypać kokosem. Całość włożyć do lodówki.

Smacznego!!!