Przepisy na słodko
Shrek
SHREK
Składniki:
- 6 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- duży sok „ptysio” zielony
- 3 budynie śmietankowe z cukrem
- 2 opakowania delicji
- 3 zielone galaretki (agrestowe)
- bita śmietana 30%
Wykonanie:
- Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka, następnie mąkę z proszkiem i lekko mieszamy. Wlewamy do formy i pieczemy w 160 – 180 stopniach 30- 40 minut.
- Budynie rozpuszczamy w 1i ½ szklanki” ptysia” i gotujemy z pozostałym sokiem. Gorący budyń rozsmarowujemy na biszkopcie. Układamy delicje czekoladą w dół. Przykrywamy bitą śmietaną z jedną tężejącą galaretką rozpuszczoną w szklance wody. Polewamy pozostałymi tężejącymi galaretkami przyrządzonymi według przepisu na opakowaniu.
Smacznego!!!!