TORT MIMOZA (lekki i pyszny)
Biszkopt:
Białka ubić z cukrem dodać, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni – 30 minut.
Składniki na masę:
Wykonanie:
Jajka całe i żółtko zmiksować z cukrem, dodać mąkę, i zagotować na małym ogniu z dodatkiem mlekiem – po przestygnięciu, zrobić masę (dodać śmietanę i wymieszać).
Przekroić biszkopt na pół, wydrążyć środek palcami, rozdrobnić na małe kawałeczki, pozostawiając brzegi.
Pokroić ananas na małe kosteczki, a syropem z ananasa spączować biszkopt. Wlać masę do wydrążonego środka (więcej niż połowę), przełożyć drugą częścią biszkopta, spączować i resztę masy dać na górę biszkopta, a na nią wysypać wydrążony, rozdrobniony ze środka biszkopt. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego !!!