WĄTRÓBKI Z KRÓLIKA NA RAZOWYM CHLEBIE
Zdrowie murowane i rozkosz podniebienia.
Składniki:
Wykonanie:
Klarujemy masło, a następnie wrzucamy posiekaną cebulę. Mieszamy przez minutę i niezwłocznie wrzucamy królicze wątróbki. Nie odchodź od patelni i cały czas przewracaj zawartość. Dodaj zmiażdżony czosnek i po dwóch minutach lekko dosól calość.
Minutę przed wyjęciem potrawy, posyp wątróbki suszoną cebulą.
Pamiętaj! Wątróbkę wraz z cebulą nie trzymaj na gorącej patelni dłużej niż 7 minut.
Razowy chleb włóż do tostera i wyjmij chrupiące kromeczki. Skrop je olejem lnianym. Następnie ułóż na nich gorące wątróbki wraz z zeszkloną cebulą i czosnkiem.
Na koniec posyp całość siekaną pietruszką.
Pamiętaj – królicza wątróbka to jedno z najzdrowszych dań.