PYCHOTKA LUB 3-BIT
Składniki:
KREM:
Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać pozostałe składniki i wlać do gotującego mleka, aby uzyskać krem. Po przestudzeniu utrzeć krem z masłem.
MLEKO skondensowane przygotować wcześniej, gotując 2 godziny w wodzie. Przestudzone rozkładać na krakersy.
ŚMIETANA: schłodzoną śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru pudru i dodać 1 łyżeczkę żelatyny (żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie w ilości ¼ szklanki wody. Połączyć z ubitą śmietaną, można dodać cukier waniliowy .
Układać na dużą blachę warstwami:
- „Pepitki”
- masa kremowa
- krakersy
- karmel z mleka skondensowanego
- krakersy
- ubita śmietana
- posypać płatkami migdałowymi lub kokosem
Smacznego!!!