znany lekarz

Wyszukiwarka

  • Ustawa o żywności i żywieniu

    USTAWA   z dnia 25 sierpnia 2006 r.   o bezpieczeństwie żywności i żywienia1), 2)   (Dz. U. z ...

    Czytaj teraz

  • Składniki mineralne

    Składniki mineralne to substancje, pełniące w organizmie bardzo ważne funkcje: są materiałem ...

    Czytaj teraz

  • Witamina E - silny przeciwutleniacz

    WITAMINA E (tokoferol) – jest rozpuszczalna w tłuszczach, w organizmie gromadzona jest w ...

    Czytaj teraz

  • Chlor wpływa na równowagę kwasowo-zasadową

    CHLOR – łączy się w związki z sodem i potasem, ma wpływ na zachowanie równowagi ...

    Czytaj teraz

  • Potas reguluje gospodarkę wodną

    POTAS – potas, sód i chlor tworzą tzw. elektrolity. Wraz z sodem potas reguluje gospodarkę wodną ...

    Czytaj teraz

  • POMIDOR

    POMIDOR – pochodzi z  Ameryki Południowej, przywieziony przez Hiszpanów do Europy w wieku XVI, ...

    Czytaj teraz