znany lekarz
Dania mięsne

Wątróbka z królika

WĄTRÓBKA Z KRÓLIKA

 Składniki:

  •  ½ kg wątróbki króliczej,
  •  4 średniej wielkości cebule pokroić w talarki,
  •  wątróbkę namoczyć na ½ godziny w mleku,
  •  cebulę dusić w maśle (1/2 kostki masła) i oleju (ok.4 łyżki) do miękkości,
  •  gdy cebulka jest już miękka, dodać 1 małe utarte jabłko na grubej tarce,
  •  dodać odrobinę pieprzu, kurkumy, papryki mielonej słodkiej, szczyptę imbiru i odrobinę kminku mielonego.

Wykonanie:

Wątróbkę pokroić w paski i dodać do gorącej cebuli, mieszając delikatnie. Z zegarkiem w ręku smażyć od 5 do 6 min. Na końcu posolić.

Smacznego!!!