znany lekarz
Apteka suplementy

Trzy szybkie i wygodne przekąski na Andrzejki z Tovago!

Trzy szybkie i wygodne przekąski na Andrzejki z Tovago! Trzy szybkie i wygodne przekąski na Andrzejki z Tovago!

Andrzejki to czas dobrej zabawy z przyjaciółmi i spotkań w gronie rodziny! Na ten szalony wieczór przygotuj przekąski z pieczywem Tovago, które doskonale pasuje do dipów, koreczków i małych kanapeczek na raz. Do zrobienia dosłownie w 5 minut – szybkie, wygodne i przede wszystkim smaczne. To idealne menu na andrzejową imprezę!

W długie jesienne wieczory najmilsze chwile to te spędzone w gronie przyjaciół. Pozytywne emocje, zabawa i radość tworzą nasze piękne wspomnienia. Magiczna andrzejkowa noc jest świetną okazją     do zorganizowania imprezy dla najbliższych, dlatego warto ją wykorzystać. Wyjątkowy wieczór pełen wróżb i magicznych zaklęć dopełni przepyszne menu. Pomiędzy kolejnymi wróżbami a laniem wosku, można przekąsić kanapeczki z pieczywem Tovago. Wygodne, chrupkie kromki znakomicie pasują do wielu dodatków – z Tovago kulinarna wyobraźnia nie będzie mieć granic! Błyskawicznie przygotowane przekąski mogą zniknąć z talerza bardzo szybko, ale mając w szafce pieczywo Tovago, takie wyzwanie to żaden problem! Pieczywo po otwarciu długo zachowuje swoją chrupkość i walory smakowe, dzięki czemu smaczne kanapki i koreczki można przygotować w każdej chwili. Magia? Nie, to przecież Tovago!

OGÓRKOWE ŁÓDECZKI Z CHLEBKAMI TOVAGO

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

6 kromek chlebków błonnikowo-żytnich Tovago

1 ogórek

5 łyżek serka ricotta

Pół papryczki chili

Garść posiekanego szczypiorku

Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ogórek umyj i pokrój w centymetrowe plasterki. Każdy plasterek wydrąż łyżeczką lub przyrządem do robienia kulek z melona tak, by powstała łódeczka. Pamiętaj - zostaw dno w łódeczce (nie wydrąż jej do końca), bo serek wypadnie. Papryczkę chili posiekaj drobno.Serek ricotta wymieszaj z papryczką chili, szczypiorkiem i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Chlebki Tovago przekrój na połówki. Ogórkowe łódeczki napełnij przygotowanym serkiem ricotta. Ułóż całość na połówkach chlebka Tovago i podawaj udekorowane listkami szpinaku.

 

KORECZKI Z CHLEBKAMI TOVAGO I MOZARELLĄ

Czas przygotowania: 10 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

4 kromki kukurydziano-jaglanych chlebków Tovago

Garść małych kulek mozzarelli

Garść czarnych oliwek

Liście świeżej bazylii

Sposób przygotowania:

Chlebki Tovago pokrój w kostkę o wielkości około 1 cm. Na wykałaczkę nabij kawałek chlebka Tovago, małą kulkę mozzarelli, kolejny kawałek chlebka i czarną oliwkę. Bazylię pokrój w paseczki i posyp nią koreczki.

 

 ROLKI Z ŁOSOSIA NA CHLEBKACH TOVAGO

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 2

Składniki:

2 kromki pszennych chlebków Tovago

4 plasterki wędzonego łososia

¼ żółtej papryki

1 łyżka kaparów

Szczypiorek

Sposób przygotowania:

Żółtą paprykę pokrój w krótkie paseczki. Na plasterku wędzonego łososia ułóż 2-3 paseczki papryki i kilka kaparów. Zwiń całość w zgrabny rulonik. Wywiń zewnętrzną część łososia tak, by powstała różyczka. Zwiąż rulon szczypiorkiem. Rolki podawaj z pszennymi chlebkami Tovago.

Jagoda Konarska

Tel: 728 405 287

j.konarska@qualitypr.pl